Humenné dostalo na 700. narodeniny nové logo

Humenné, 30.01.2017 – Uplynulú sobotu primátorka mesta Humenné Jana Vaľová (Smer-SD), slávnostne predstavila nové logo mesta. To bolo špeciálne vytvorené pre oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o Humennom a používať sa bude výlučne počas tohtoročných osláv.

Predstavenie loga sa uskutočnilo počas slávnosti uvítania najmenších Humenčanov do života, ktorá bola popretkávaná krásnymi slovami, básňami a tónmi hudby od žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy Múza a Aničky Pipákovej. Primátorka mesta oficiálne privítala každé zúčastnené dieťatko v sprievode jeho rodičov a vyzdvihla aké potešenie nám naši potomkovia vedia priniesť. V rámci uvítania sa uskutočnil zápis do Pamätnej knihy mesta a rodičom boli odovzdané spomienkové predmety pre deti na tento neopakovateľný deň.

Rodičia spolu so svojimi ratolesťami zároveň premiérovo videli aj nové logo, ktoré priamo symbolizuje sedemsté výročie nášho mesta. Základ loga tvorí modrá farba, čo zodpovedá aj farbe erbu mesta. Navyše je do modrého pozadia aplikovaný zlatý lev, ktorý predstavuje ochrancu mesta. Lev bol základným prvkom erbu rodu Drugethovcov, ktorí žili kedysi v miestnom kaštieli a stále zdobí ako socha vstupné brány tohto kaštieľa. Lev je tiež ľahko zapamätateľným symbolom mesta. Jeho profil sa v logu pozvoľna mení do číslice 700, ktorá je odkazom na prvú písomnú zmienku o meste. Okrem toho lev drží zlatý kľúč ako náznak otvorenosti mesta pre všetkých.

„Logo pre Humenné vytvoril umelec pochádzajúci z nášho partnerského chorvátskeho mesta Šibenik, Zvonimir Vila. Umelcove korene siahajú až na východné Slovensko, preto v minulom roku prijal naše srdečné pozvanie a prišiel si obzrieť mesto. Na základe množstva vizuálov, ktoré ho v Humennom očarili, vytvoril toto reprezentačné logo,“ prezradila primátorka Jana Vaľová s tým, že s ním plánujú spolupracovať aj pri tvorbe známky, kresieb a rytín, ktorými sa preslávil nielen vo svojej vlasti.

Oslavy sedemstého výročia prvej písomnej zmienky o meste Humenné odštartovali začiatkom januára XIX. Reprezentačným a charitatívnym plesom mesta Humenné a pokračovať budú počas celého roka sprievodnými programami, pričom vyvrcholenie výročných osláv je naplánované spolu so slávnostným otvorením nového futbalového štadióna na september tohto roka.

Kontakt:

Mgr. Michaela Dochánová
Špecialista pre styk s verejnosťou na tlačovom referáte
Mestský úrad Humenné
Kukorelliho 34
066 28  Humenné

msudochanova@humenne.sk

057/7863 223