Druholigisti zvládli priamy súboj o tretiu priečku, postupové šance sú stále otvorené

Priamy súboj o priebežné tretie miesto

V sobotu 17.novembra pokračovala 2. stolnotenisová liga východ siedmym kolom základnej časti. V telocvični ZŠ Kudlovská privítal domáci ŠKST Humenné A hostí z MKST Veľké Kapušany A. Keďže sa hral zápas tabuľkových susedov o priebežné tretie miesto, očakával sa mimoriadne vyrovnaný duel. V zostave hostí navyše nastúpil aj dovtedy priebežný líder úspešnosti 2. ligy Štefan Eštok, ktorý v doterajšom priebehu súťaže zaznamenal len jedinú prehru. Hostí prišlo z Veľkých Kapušian podporiť aj viacero divákov, na strane domácich určite potešila v pozícii divákov nastupujúca humenská mládež s rodičmi.

Fantastický začiatok domácich

Domáci nastúpili v zostave T. Dubec, M. Begala, I. Serbák a D. Stoják, za hostí okrem už spomínaného Eštoka ešte M. Jenčík /s troma prehrami štvrtý v úspešnosti/, J. Lakatoš, M. Salaky a J. Štim. Zaujímavý súboj sa zviedol už v úvode stretnutia vo štvorhrách, keď na seba narazili dovtedy ešte nezdolané páry. V tomto mini súboji sa domáca dvojica Dubec, Begala síce na víťazstvo nadrela, no dvojicu Eštok, Lakatoš zdolala 3:1 a upevnila si tak líderskú pozíciu vo štvorhrách. Po prvých dvojhrách bol už priebežný stav 4:0, no hostia zabojovali a pokúsili sa priebeh zápasu ešte zdramatizovať.

Domáci súpera doslova prevalcovali

Ako rozhodujúce sa však ukázali až následné dvojhry Dubec/Eštok a Serbák/Jenčík. Papierovými favoritmi v nich boli hostia. Dôležitosť týchto zápasov sprevádzal aj ich dramatický priebeh, keď v jednom momente bol priebežný stav súčasne na obidvoch stoloch 2:2 na sety a 4:4. Nakoniec tieto súboje zvládli lepšie domáci a za priebežného stavu 6:0 už žiadnu drámu nedopustili. Celkový výsledok 16:2 tak bol pre mnohých prekvapivý.

Postupové prvoligové karty sa zamiešali

Keďže v nedeľu vo svojom zápase zakopol jeden z favoritov na postup, s troma zahraničnými legionármi nabitý Bardejov, situácia na čele tabuľky je tak stále mimoriadne otvorená a zamotaná. Prvé štyri družstvá delia od seba len dva body. Rozhodujúce súboje tak možno očakávať až v nadstavbe súťaže, keď sa v boji o postup stretne už iba šesť najlepších tímov po základnej časti.