Meno František Tokár závidia Slovensku aj vyspelé stolnotenisové krajiny

Cenné artefakty

Slovenský stolnotenisový zväz sa môže pochváliť nejedným známym športovcom a trofejami, o ktoré sa títo športovci zaslúžili. Tie najcennejšie predmety sa nachádzajú v sieni slávy SSTZ nachádzajúcej sa v národnom stolnotenisovom centre na Černockého ulici v Bratislave. Nie každý stolnotenisový fanúšik preto vie, že v zbierke siene slávy SSTZ sa nachádza aj jeden výnimočný artefakt. Je ním doklad o zápise do Hall of fame medzinárodnej stolnotenisovej federácie ITTF, o ktorý sa zaslúžil najúspešnejší slovenský stolný tenista..

Päťnásobný majster sveta

František Tokár je najúspešnejší slovenský stolný tenista v histórii. V drese Československa dokázal získať päť titulov majstra, a to v súťaži družstiev 1947, 1948, 1950, 1951 a vo štvorhre 1949. Získal aj dve strieborné medaily, v súťaži družstiev 1949 a vo štvorhre 1950, ako aj bronzové medaily v družstvách 1953,1957 a vo štvorhre 1948.

Priblížiť sieň slávy bližšie k verejnosti

Keďže sieň slávy SSTZ sa v súčasnosti nachádza v administratívnych priestoroch národného stolnotenisového centra a pred zrakmi väčšiny návštevníkov je tak ukrytá, snahou SSTZ v roku 2019 bude priblížiť ju viac k verejnosti a dostať ju po rekonštrukcii do vstupných priestorov NSTC, na základe čoho bude možné návštevníkov NSTC viac oboznámiť s históriou a úspechmi Slovenského stolného tenisu.