Humenskí druholigisti vstúpili do novej sezóny rozpačitou remízou

Rozbehli sa boje v najvyššej krajskej súťaži

V utorok 25.septembra rozohrali svoje druholigovú súboje v najvyššej súťaži Východoslovenského kraja aj hráči ŠKST Humenné. V predohrávke úvodného kola privítali na svojich stoloch hostí z STO Valaliky. Keďže v uplynulom roku tento celok zaslúžene postúpil do vyššej súťaže, na stoloch ZŠ Kudlovská sme privítali ich rezervu. Konečný výsledok 9:9 bol tak pre mnohých nepríjemným prekvapením.

Letná posila domácich bodovala naplno

V drese domácich sa predstavili T. Dubec /4,5 b./, I. Serbák /2,5 b./, M. Begala /1,5 b./ a D. Stoják /0,5 b./. Jediným z domácich hráčov, ktorý nezaostal za očakávaním bol T. Dubec, nová letná hráčska a trénerská posila. Ten bodoval naplno vo všetkých zápasoch a potvrdil tak dlhoročné prvoligové skúsenosti. Nebyť doslova vydretých štvorhier v úvode zápasu v prospech domácich, mohol byť výsledok pre Humenčanov ešte oveľa krutejší.

Rozpačitý výsledok potvrdil dlhodobé zlé začiatky domácich

Pri pohľade do súpisky súpera však treba uznať, že rozhodne nebudú patriť k outsiderom súťaže a tento celok má svoju hernú kvalitu. Nerozhodný výsledok však prekvapil najmä preto, že do Humenného nepricestovali dvaja hráči súpiskovej základnej zostavy hostí /Sisák a reprezentantka SR E.Labošová/. Opätovne sa tak len potvrdilo staré známe, že domáci hráči majú v úvode súťaže každoročne ťažší rozbeh. Uvidíme preto, či tento herný výpadok tímu bol len krátkodobý, nakoľko ak chcú domáci pomýšľať na súboje o čelo tabuľky, takýto skrat viacerých hráčov v jednom zápase by sa už do budúcna rozhodne nemal opakovať.

-daf-