Guassardo Liliana Alicja sa stala prekvapivou víťazkou najmladších žiačok na 1.VSPM

Sezónu na východe odštartovali už aj najmladší žiaci

V sobotu 6. októbra privítala telocvičňa ZŠ Kudlovská v Humennom na prvom turnaji Východoslovenského pohára mládeže najmladších stolných tenistov. Do bojov o prvé body do VSPM v novej sezóne sa zapojilo 26 chlapcov a 15 dievčat. Potešiteľné bolo, že po dlhej dobe sa VSPM-ky zúčastnilo viacero tradičných klubov, ktoré sa do týchto turnajov v posledných rokoch nezapájali ako napr. MŠK STO Krompachy či Sokol Vojčice. Turnaja sa zúčastnilo aj sedem zástupcov domáceho ŠKST Humenné, spomedzi ktorých mali najväčšie šance na dosiahnutie kvalitného výsledku P. Černiga a N. Dadejová.

V kategórii chlapcov bez výraznejších prekvapení

V kategórii najmladších žiakov skončili na stupňoch víťazov predpokladaní favoriti. Prvenstvo si po jednoznačnom výkone vybojoval L. Sepeši /STO Valaliky/, na ktorého nestačil J. Mitrík. Keďže však obidvaja finalisti z dôvodu posunu do vyššej vekovej kategórie sa už  po novom roku týchto turnajov zúčastňovať nebudú, otvára to možnosti ďalším hráčom.

Víťazka dievčat zaskočila aj omnoho skúsenejšie hráčky

Asi najväčším prekvapením turnaja boli výkony najmladšej žiačky Liliany Guassardo z MŠK STO Krompachy, ktorá sa zúčastnila vôbec svojho prvého turnaja VSPM. Napriek tomuto handicapu však dokázala svojím herným prejavom a vôľou po víťazstve dokonale zaskočiť aj omnoho skúsenejšie hráčky z TOP 25 SR. V semifinále porazila N. Dadejovú /SR 21/ a vo finále aj D. Kolesárovú /SR 22/ obe pomerom 3:2 na sety. Je síce pravdou, že viaceré technické nedostatky /najmä nesprávne podanie/ by ju napr. na turnajoch SPM v jej výkone už určite limitovali /rozhodcovia/, no treba objektívne priznať že víťazstvo si vybojovala úplne zaslúžene. Práca jej trénerov a rodičov súčasne tak prináša dobré výsledky. Môžeme preto len dúfať, že medzi zverencami bývalého reprezentačného trénera Argentíny /Paulo Guassardo/ a jednou z bývalých najlepších svetových hráčov v paraTT /Oľga Barbušová/ vyrastie viacero podobných talentov.