O reprezentačný dres s podpismi TOP hráčov sa nenaskytne bojovať každý deň

Séria VSPM pokračovala na tom istom mieste v Humennom po starších žiakov aj v nasledujúci deň v nedeľu 3. marca, tentokrát sa na svoje zápasy postavili najmladší žiaci. Viac ako štyridsiatka prítomných mladých nádejí východoslovenského kraja však okrem krásnych trofejí tentokrát bojovala aj o jeden špeciálny a mimoriadne vzácny suvenír. Organizátorom sa podarilo na tento záverečný turnaj sezóny ako cenu pre víťaza tak v kategórii chlapcov ako aj dievčat zabezpečiť reprezentačný stolnotenisový dres podpísaný TOP hráčmi ako Pištej, Šereda, Valúch, Kukuľková, Balážová, Ódorová či Truksa, nechýbal ani podpis predsedu SSTZ Zdenka Kríža. Motivácia pre budúcich víťazov viac ako parádna.

Dve striebra potešili, tajne sme však pokukovali aj po zlate

Zástupcov domáceho klubu určite potešilo tak vo finále dievčat ako aj chlapcov sme mali svoje želiezká v ohni v podobe N. Dadejovej, resp. P. Černigu. Kým Černiga /SR 14/ tentokrát nestačil na R. Olejníka /SR 6/ z STO Valaliky a podľahol mu jednoznačne 0:3, mrzela najmä prehra vo finále najmladších žiačok, keď N. Dadejová /SR 8/ v tesnom súboji podľahla L. Guassardo /SR 11/ 2:3 na sety.

Cez víkend sa do turnajov VSPM zapojilo až 15 mladých humenských nádejí

Tento víkend sa na turnajoch VSPM v oboch kategóriách /starší a najmladší žiaci/ zúčastnilo celkom až 15 hráčov domáceho ŠKST Humenné majúcich záujem o súťažný výkonnostný stolný tenis. Počet ďalších mladých hráčov je však samozrejme oveľa širší, niektorí si jednoducho chcú len zašportovať či zúčastniť sa zápasov humenskej školskej stolnotenisovej ligy. Táto skutočnosť je tak sama o sebe dobrou perspektívou do budúcnosti pri budovaní kvalitnej mládežníckej základne a rozvoj stolného tenisu v srdci Horného Zemplína.